Bivši radnici Montenegro Airlinesa (MA) kazali su da od predstavnika nove vlade očekuju da nađu način da im u ovoj godini isplate dugovanja a od sudske vlasti da procesuiraju one protiv kojih su podnijeli krivične prijave a za koje vjeruju da su odgovorni za stanje u MA.

Bivši radnici MA juče su još jednom na pola sata blokirali saobraćajnicu ka Aerodromu Podgorica. Njihovo okupljanje, kako su kazali, motivisano je dobro poznatim razlozima. Traže uplatu doprinosa za penzijsko osiguranje za tri i po godine, isplatu sedam zarada i isplatu otpremnina, piše rtcg.me.

“Zbog nepovezanog radnog staža ne mali broj naših bivših kolega ne može da ostvari pravo na penziju a oni koji su penziju ostvarili primaju umanjeni iznos zbog nedostajućih doprinosa”, kazala je bivša radnica MA Dubravka Đurić.

Kaže da je rebalas budžeta prilika da se predvide sredstva za ono što se njima duguje.

Foto: Ilustracija, pixabay

Đurić napominje da su se obraćali Ministarstvu kapitalih investicija koje im je, kako je kazala, odgovorilo da nije moguće naći zakonsko rješenje za bivše radnike MA dok traje stečajni postupak. Da li je to tako, kaže, da bi mogao da im odgovori Ombudsman kome poručuje da i dalje čekaju odgovor na obraćanje koje su mu uputili u martu prošle godine.

“Svi znamo za veliki broj primjera da je država isplatila i zarade i otpremnine prije završetka stečajnog postupka u nekim drugim kompanijama kao što je slučaj sa radnicima KAP-a. Kada ima volje ima i načina. Kada nema volje nađe se razlog”, kazala je Đurić.

Bivši zaposleni MA, Vesko Nikolić saopštio je i da se nova avio-kompanija Air Montenegro već u prvoj godini poslovanja suočavala sa istim problemima sa kojima se MA suočavao u svojim poznim danima.

“U tome prepoznajemo rukopise bivših menadžera MA koji su prešli na rukovodeće pozicije u novoj kompaniji. Zadržali su jednako visoke zarade kakve su imali u MA, bez obzira na to što je MA letio ka nebrojeno više destinacija i imao mnogo veće prihode od Air Montenegra”, rekao je Nikolić.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja