Vojska Crne Gore prošle godine je imala vježbu na Sinjajevini i tada niko nije govorio o uništavanju životne sredine, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je naveo da nema bojazni da će vojne vježbe ugroziti životnu sredinu na Sinjajevini, što su potvrdile i brojne relevantne studije.

Foto: Unsplash

-Mi smo već imali prošle godine vojnu vježbu na Sinjajevini, tada nikom nije bilo stalo da kaže da će uništiti ekologiju ili protestuje – naveo je Bošković za Televizuju Crne Gore.

On je rekao da su sve relevantne studije u Crnoj Gori i regionu potvrdile da taj tip vojnih vježbi sa ovim naoružanjem i ovom municijom ne može da uruši ili oteža bilo kakvu ekološku situaciju na tom lokalitetu.

Bošković je kazao da lokalitet oko Nikšića i Danilovgrada ne može biti korišćen za tu namjenu.

-Ti koji to pominju, ne znam da li su dezinformisani ili su zlonamjerni u svojim tvrdnjama – kazao je Bošković.

On je istakao da se Ministarstvo odbrane ponaša u skladu sa Ustavom i neophodno je obezbijediti vojsci da vježba.

-Ovo nije hir ministra Boškovića ili bilo kog drugog, već aktivnost koja je planirana prije više od godinu – rekao je Bošković.

On je rekao da je nemoguće imati Vojsku bez vojno-strelišnog poligona.

-Bez obzira na politikanske tvrdnje , kada sjednu I pogledaju argumente, vidjeti da sve što je VCG uradilo jedino održivo na duži rok – naveo je Bošković.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja