Centrima za socijalni rad dostavljena su 3.974 zahtjeva do 21. januara, odnosno na kraju druge sedmice prijavljivanja bivših korisnica za naknade po osnovu rođenja troje ili više djece – saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Najviše zahtjeva dostavljeno je Centru za socijalni rad Bijelo Polje – 701, Centru za socijalni rad za Glavni grad Podgorica, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi 667 i centrima za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik 543 i za Rožaje 430, piše Pobjeda.me.

Foto:  Centar za socijalni rad Podgorica

– Centru za socijalni rad za opštine Mojkovac i Kolašin predata su 282 zahtjeva, a centrima za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica 263, za opštine Pljevlja i Žabljak 245, dok je danilovgradskom dostavljeno 219 zahtjeva. Centar za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj dobio je 210 zahtjeva, za opštine Plav i Gusinje 120, Cetinje 119, Herceg Novi 91, a za opštine Tivat, Budva, Kotor 84 – precizirano je u saopštenju.

Danas je, kako su dodali, počela treća sedmica dostavljanja zahtjeva.

– Zainteresovanima centri pružaju informacije o pojedinačno pristiglim prijavama na dnevnom nivou. Za dostavljanje zahtjeva, u skladu sa Zakonom o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece, posljednji dan je 9. mart ove godine. Ovim zakonom se uređuju uslovi i otkljanjaju posljedice nastale ukidanjem zakonskog prava na doživotnu naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece – napisano je u saopštenju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja