U Crnoj Gori postoji zakonska mogućnost da se akcize na gorivo smanje na 50 odsto ako cijene nastave da rastu – saopštio je juče u Skupštini, ministar finansija Aleksandar Damjanović.

”Kada smo išli sa varijantom smanjenja 40 odsto, namjera je bila da ostavimo rezervu 10 odsto, upravo da vidimo hoće li doći do novih poremećaja na berzama i novog poskupljenja. Mi imamo četiri obračunska moguća perioda – došli smo do drugog, za treći ćemo vjerovatno ići sa varijantom još 10 odsto. To će biti prag koji imamo i upravo zbog toga je isprva išlo 40 odsto, da bi imali rezervu od 10 odsto, ako se desi ovo što se dešava”, kazao je Damjanović.

Damjanović smatra da bi jedan od razloga za suštinski rebalans mogao biti poboljšanje uslova životnih standarda penzionera, koji su bili zanemareni u prethodnom periodu, piše gradski.me.

Foto: rtcg.me/arhiva

On je istakao da trenutne tekuće budžetske rezerve iznose 5,7 miliona eura.

”Od tog novca ćemo vjerovatno morati da platimo četiri miliona za put Meljine – Petijevići”, kazao je on.

Podsjetimo, Damjanović je juče na Odboru za ekonomiju ukazao na to da je tekuća budžetska rezerva od 67 miliona eura trošena od strane prethodnog ministarstva u mnogo većoj mjeri nego što je planirano.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja