Isplata decembarskih subvencija počeće do kraja dana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

“Obavještavamo građane da će danas do kraja radnog dana početi isplata decembarskih subvencija. Agencija za zaštitu konkurencije je, prethodno, donijela rješenje na osnovu kojeg su se stekli zakonski uslovi za realizaciju isplata subvencionisanih zarada za decembar”, navodi se na Twitter nalogu Ministarstva.

Foto: Twitter

Subvencije se odnose na sektor turizma, ugostiteljstva, javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, izvođačke umjetnosti i stvaralaštva, djelatnosti predškolskog obrazovanja i brige o djeci i druge uslužne djelatnosti u organizaciji događaja čije je održavanje zabranjeno.

„Novina je da se subvencije uvode i za preduzeća i preduzetnike koji pružaju usluge u djelatnostima vezanim za aktivnosti u teretanama, fitnes centrima, sportskim salama – balonima za rekreaciju, drugim zatvorenim objektima tog tipa kao i u dječjim igraonicama u visini 50 odsto bruto minimalne zarade“, rekli su ranije iz Ministarstva.

Subvencije se produžavaju i za zaposlene kojima su naredbama Ministarstva zdravlja, u cilju suzbijanja epidemije, određene mjere stavljanja u karantin ili samoizolaciju, kao i za novo zapošljavanje, pod istim uslovima kao i u periodu jul-novembar prošle godine.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja