Digitalni marketing je preduslov boljeg pozicioniranja destinacije – jedan je od zaključaka seminara Ministarstva ekonomskog razvoja namijenjen lokalnim turističkim organizacijama na temu “Digitalni marketing, promocija i PR”. 

Digitalna orjentacija uz intenzivnu saradnju i sinhronizaciju na svim nivoima, kako je istaknuto u saopštenju, predstavljaće dominantan način promocije koji će moći da odgovori sve zahtjevnijem turističkom tržištu.

Tokom seminara je ocijenjeno da, kako je navedeno u saopštenju, “postoje određeni neiskorišćeni potencijali kada je riječ o promociji destinacije”, ali da postoji izvanredan prirodni potencijal, raznovrsnost ponude na malom prostoru, te “ljudi kao jedan od naših najznačajnijih resursa”.

Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvojne politike u turizmu Aleksandra Gardašević – Slavuljica navela je da je turizam ključni generator naše ekonomije, a “promocija je faktor koji određuje bolje pozicioniranje i brendiranje destinacije”.

– Promocija mikroturističkih proizvoda koji su u nadležnosti LTO predispozicija su za poboljšanje konkurentnosti crnogorske destinacije, zato je partnerstvo između svih stejkholdera neophodno, uključujući privatni sektor – navela je Gardašević – Slavuljica.

Prepoznata je potreba osnaživanja saradnje i još bolja sinhronizacija među svim akterima koji se bave promocijom turističkih potencijala.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Ana Tripković – Marković rekla je da će se ovakvi događaji nastaviti jer su prepoznati kroz Digitalnu strategiju kojom je definisan novi strateški pravac onlajn promocije. 

– U planu su obuke, podržane od strane međunarodnih partnera, kojima ćemo unaprijediti rad lokalnih turističkih organizacija, a sprovodimo i niz drugih aktivnosti koji će potpomoći sve segmente promocije Crne Gore kao turističke destinacije – najavila je Tripković – Marković.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja