Gradonačelnik dr Ivan Vuković razgovarao je juče sa novoimenovanim ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Mateijem Viorelom Ardeleanuom, sa kojim je dogovorio intenziviranje ekonomske saradnje Podgorice i rumunskih gradova, kao i zajedničko kreiranje novih modela i platformi za jačanje budućih odnosa.

Tokom sastanka u sjedištu gradske uprave razgovarano je o benefitima koncepta Smart City, a gradonačelnik je posebno predstavio poslovne potencijale koje nude biznis zone u Podgorici, kao projektovani snažan zamajac za dalji razvoj grada. 

Foto: podgorica.me

Konstatovano je da značajan prostor za unapređenje saradnje postoji u domenu turističke privrede, a razgovaralo se i o ideji bratimljenja Podgorice i rumunskog grada Kluža.

Ambasador Ardeleanu je izrazio spremnost Rumunije da pruži konkretnu podršku Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija na svim nivoima, a u cilju ubrzanja tog procesa. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj zdravstvenoj situaciji uzrokovanoj virusom korona i složili se da je neophodna sveobuhvatnija vakcinacija stanovništva. 

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja