Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel jeftiniji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva kapitalnih investicija.

Prema podacima iz novog Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,3 eura, a u Hrvatskoj 1,37 eura, piše Mina biznis.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Srbiji gdje košta 1,29 eura, Albaniji 1,18 eura, Bosni i Hercegovini (BiH) 1,07 eura i Sjevernoj Makedoniji 1,09 eura.

Najjeftiniji eurosuper 95 plaćaju građani Bugarske 1,03 eura, a najskuplji stanovnici Holandije 1,74 eura.

Foto: Ilustracija, pexels.com

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,12 eura. U Hrvatskoj se može kupiti za 1,29 eura, Srbiji za 1,33 eura, a u Albaniji za 1,14 eura.

Litar eurodizela jeftiniji je u BiH gdje košta 1,02 eura i Sjevernoj Makedoniji 94 centa, što je najniže u Evropi. Najskuplji eurodizel plaćaju građani Švedske 1,54 eura.

Ministarstvo na sedmičnom nivou objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u regionu i Evropi.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja