Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković potpisao je juče ugovore sa preduzetnicima čije biznis ideje su na konkursu za razvoj preduzetništva u Staroj Varoši ocijenjene najboljim i izrazio je veliko zadovoljstvo zbog činjenice da će ovi preduzetnici u narednih godinu dana realizovati nove inicijative i razvojne projekte u ovom dijelu grada.

“Glavni grad je opredijelio 50.000 eura i kao rezultat toga uskoro ćemo na ovom prostoru imati nove suvenirnice, galerije i razne sadržaje koji će sigurno upotpuniti sliku ovog istorijskog jezgra glavnog grada.  Mi smo veoma posvećeni unapređenju ukupnog stanja u Staroj Varoši cijeneći ono što je kulturno-istorijski, identitetski značaj ovog dijela grada za Podgoricu u cjelini. U tom cilju u protekle dvije godine realizovali smo cijeli niz investicija, uključujući i temeljnu rekonstrukciju rodne kuće Rista Stijovića i Ulicu Braće Zlatičanina. Trenutno je u završnoj fazi rekonstrukcija Ulice Keše Đurovića, Predgrad i dijela Ulice Gojka Radonjića”, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je podsjetio da je ideja Glavnog grada da kroz ove i slične projekte  Staroj Varoši bude vraćen autentični izgled, kaldrma i sve ono što će uljepšati i vratiti život  istorijskom gradskom jezgru.

Foto: podgorica.me

“Isto tako smo svjesni da to samo po sebi ne garantuje uspjeh ove naše inicijative. Uspjeh će doći jedino ako se život u mnogo većoj mjeri vrati u Staru Varoš.Mislim da je ovo najbolji način, dakle da ponudimo ljudima finansijsku podršku da pokrenu svoje biznise i da se nadamo da ćemo u narednom periodu u različitim djelovima Stare Varoši imati nove kreativne punktove, mjesta kreativne energije đe će se ljudi okupljati i na taj način uspjeti da zbilja oživimo ovaj pomalo uspavani biser Podgorice”, naglasio je gradonačelnik dodajući da ovaj dio grada očekuju i mnogo veći projekti. 

“Ukoliko finansijske mogućnosti dozvole, a vrlo je nezahvalno takve stvari pretpostavljati u vremenima korona krize,  možda bismo već iduće godine ušli u realizaciju jednog kapitalnog infrastrukturnog projekta, a to je izgradnja pješačkog mosta koji bi povezao Staru Varoš sa platoom koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela Podgorica i Sportskog centra. Na taj način bi dodatno motivisali ljude da prolaze kroz Staru Varoš, da tu ostaju i da, siguran sam kroz koju godinu, učine da se Podgorica u još većoj mjeri ponosi Starom Varoši”, zaključio je Vuković.

Predstavnik dobitnika podrške za razvoj preduzetništva u Staroj Varoši, Zdravko Klikovac se u ime svih dobitnika subvencije  zahvalio gradonačelniku dr Ivanu Vukoviću i Glavnom gradu na izuzetno dobroj i korisnoj inicijativi, dodajući  da ih sve skupa posebno raduju riječi gradonačelnika kada su u pitanju dalji planovi i ideje za razvoj i oživljavanje Stare Varoši.

Foto: podgorica.me

 „Što se tiče  nas koji ovdje živimo, jedva smo čekali i dočekali revitalizaciju Stare Vraoši,  što podrazumijeva i ovaj prelijepi objekat kuće Rista Stijovića koja je nedavno rekonstruisana, zatim ulica Braće Zlatičanina, kao i ulice čija je rekonstrukcija u toku, odnosno Predgrad i Keše Đurovića“, naglasio je Klikovac. On je saopštio da su Starovarošani to dugo vremena čekali i sanjali, te da vjeruje da će nagrađeni preduzetnici opravdati povjerenje koje im je ukazano od strane Glavnog grada. „Nadam se da se ovdje radi o nekom lijepom početku i da će u bliskoj budućnosti Stara Varoš kao kultni dio grada biti dodatno interesantan i atraktivan i da će  privući i zadržati mnogo više turista i posjetilaca nego do sada“, zaključio je Klikovac.

Foto: podgorica.me

Dobitnici podrške za razvoj biznisa u Staroj Varoši su: Junčaj Marjan, Sportsko ribolovni klub Podgorica, Cimert Vera,Klikovac Marija, Keković Biljana,Sara Fetić Mujagić, Radulović Mitar, Stijović Sara, Drpljanin Bilgena i Radovanović Mato.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića dostupna je na sljedećem linku: 

Izjava Zdravka Klikovca jednog od nagrađenih preduzetnika u Staroj Varoši dostupna je na sljedećem linku: 

Pokrivalice sa događaja: 

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja