Vlasnica preduzeća „Alfa Ton Lekić“ i „BTL Medical Montenegro“, Sanja Lekić osvojila je nagradu za liderku preduzetničkog stvaralaštva Zapadnog balkana na otvaranju  osmog “Bussiness International Summit – Bist 2019“, koji je trajao od 21.-23. juna u Vrnjačkoj Banji.

Njen put preduzetnice traje 19 godina, a već kao studentkinja pokazala je sklonost ka privatnom biznisu. Osnovna djelatnost firme je trgovina na malo i veliko kozmetičkim, frizerskim i medicinskim proizvodima i aparaturom. „Alfa Ton Lekić“ je od svog osnivanja generalni distributer proizvoda ,,BEAUTY&BUSINESS SPA“, prepoznatljivog italijanskog brenda „ALFAPARFA“.

Njeno preduzeće оd 2009. godine, uz asistenciju ALFAPARFA ostvaruje saradnju s prestižnom frizerskom akademijom „Mahogany“ iz Londonu gdje njihovi frizeri edukatori odlaze na napredne kurseve. Sanja je vlasnica i privatne ustanove za obrazovanje odraslih koja pokriva obuke za: kozmetičar – estetičar, frizer, maser, šminker, wellness i SPA terapeut. Ustanova nudi sjajnu priliku svim ženama koje i same žele postati preduzetnice i na najbolji način ih priprema za samostalno obavljanje željene djelatnosti. Kao aktivna članica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Sanja daje veliki doprinos za njegovo promovisanje. Ona je osoba od krucijalnog značaja za podsticanje i podršku ženskog preduzetništva, za rješavanje ekonomskih pitanja i pitanja dualnog obrazovanja iz oblasti edukacije frizera i kozmetičara. Dobitnica je prestižnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Godine 2013. dobija nagradu „Preduzeće koja podržava porodicu u zemljama Jugoistočne Evrope“, 2014. godine nagradu „ Preduzetnica u oblasti edukacije“, kao i nagradu „NAJ ŽENA 21.vijeka“ u oblasti biznis i preduzetništvo, Preduzetnica godine 2018 i “DAMA GODINE” 2018 za cjelokupni rad i stvaralaštvo.

Nagrada GRAND PRIX-BUSINESS SAMITA se dodeljuje na osnovu niza standardizovanih postavljenih kriterijuma koji podrazumevaju inovativnost, visok stepen tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranja autentičnog proizvoda. Sveobuhvatan, iscrpan i analitičan metod izbora laureata, od nominacije do konačne odluke, uz angažovanost velikog broja kompanija i institucija,stampanih i elektronskih medija,poslovnih asocijacija i udruženja, pojedinaca podstiče stvaranje novih partnerstava i uspostavljanje bolje poslovne i investicione klime, kao i bržeg ekonomskog povezivanja i prosperiteta.

Uspjeli smo Sanji Lekić postaviti nekoliko pitanja:

Sanja koliko Vam znači ova nagrada?
Među svim dosadašnjim priznanjima, ovo će svakako zauzeti posebno mjesto, jer u konkurenciji nije bilo samo žensko preduzetništvo, već i muško.

Kako se osjećate?
Osjećam se zaista sjajno i motivisano. Osjećanja su mi pomiješana: radosna sam, a istovremeno na zemlji, već spremna za nove izazove, i svjesna da pored motivacije , nagrade na neki način obavezuju da budemo još bolji i uspješniji kao kompanija, i ja kao liderka. Za uspjeh je potrebna upornost i naporan rad: ići korak po korak, uz velika odricanja, rad na sebi, odabir kvalitetnih saradnika i onda je uspjeh zagarantovan. Osnov svega za mene  je porodica. Izuzetno je važna njena podrška koja je temelj uspjeha za mene bio od samog početka.

Šta ova nagrada doprinosi konkretno Vašoj kompaniji?
Sve nagrade doprinose reputaciji i dodatnoj pozitivnoj promociji kompanije.

Vi imate mnogo nagrada u zemlji i inostranstvu, možete li neku posebno izdvojiti?
Dosadašnje nagrade, kao i ova, imaju posebno mjesto u mojoj biografiji, i nijednu ne bih izdvojila, jer je svaka od njih dala različitit, a značajan  pečat mojoj karijeri.

Kakvi su vaši budući planovi?
U planu mi je da nastavim da radim na sebi, i sigurna sam da novi uspjesi neće izostati.

Sanja Lekić je takođe jedna od panelistkinja na  konferenciji tema: Turizam i regionalna perspektiva, zajedno sa ostalim učesnicima: Vesna Ćilerdžić, prodekan Fakukteta za menadžment, Sremski Karlovci, Vladimir Bogićević,Barcino Tours, Beograd, Srećko Ilić, zamenik načelnika opštine Lopare, Republika Srpska Igor Stajić, Edukativni centar, Leskovac i Doc.dr Srečko Bačević, Alfa BK Univerzitet, Beograd. Došlo se do nekih interesantnih zaključaka, a Sanja je govorila iz ugla Kongresnog turizma i medicinskog na primjerima sa kojima se suočila u praksi,  sobrzirom da su to polja njenog interesovanja i na kojima intezivno radi, uvrstila je to kao usluge u jednom od svojih biznisa. Event organizovanje događaja iz različitih oblasti kao i iz oblasti medicine. Na ovom panelu došlo se do savremenih trendova i različitog znanja i iskustva koja su neophodna u sferi razvoja turizma u regionu a i šire. Sanjin naučni doprinos konferenciji o turizmu “BIST 2019“ jeste i rad “Kongersni turizam u Crnoj Gori”.
Menadžer “Bista 2019” Milan Jovičić istakao je da je cilj ovog skupa da na jedinstven način predstave biznis, tradicionalne, naučne, kulturne, istorijske i ljudske vrijednosti, kao i nove mogućnosti i ideje za poslovanje.

Podršku ovom skupu je pružilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Privredna komora Srbije.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja