Budžet opštine Tivat za narednu godinu značajno je manji u odnosu na 2019. Uzrok je korona kriza i loša turistička sezona. U opštini su ipak optimisti da će finansijski problemi biti prevaziđeni te da će Tivat spreman ući u narednu turističku sezonu. U opoziciji navode da je u prethodnom periodu dosta urađeno u Tivtu, te očekuju da se nastavi u tom pravcu.

Tivat ove godine slavi praznik u sjenci epidemije korona virusa. Zbog epidemiološke situacije otkazana je i svečana sjednica Skupštine opštine. No u opštini uveliko prave plan za narednu godinu, piše rtcg.me.

“U toku je izrada Nacrta budžeta opštine, planiran za 16 miliona 945 hiljada eura, značajno manji od prošlogodišnjeg za šest miliona. Uzrok korona kriza, ali i finansijska kriza, loša turistička sezona”, kazao je predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

Foto: Tivat, investitor.me

On vjeruje ipak da će uspjeti da prevaziđu finansijske probleme i spremni uđu u narednu turističku sezonu. Pod uslovom da ne bude zatvaranja granica i da se prevaziđe aktuelna epidemiološka kriza.

“Prethodna vlast ostavila je dug u budžetu od 3,5 miliona eura, to je veliki problem sa kojim se moramo nositi, ali ono što je sigurno, lokalna uprava ispunjavaće sve svoje obaveze prema zaposlenima u organima lokalne uprave i javnih preduzeća, neće biti ugrožena stabilnost budžeta. Tome ćemo se posvetiti svim snagama u narednom periodu”, istakao je Komnenović.

U DPS-u koja je 30. avgusta prešla u opoziciju, kažu da je u prethodnom periodu dosta urađeno u Tivtu, da je taj grad postao prestižna turistička i nautička destinacija, te očekuju da tako i ostane.

“Vlast se mijenja, jedna ide druga dolazi, ali Tivat ostaje tu gdje je sa svim svojim prednostima, kao jedan moderan i održiv grad”, kazala je predsjednica OO DPS-a, Jovanka Laličić.

I da i dalje bude prepoznat, kaže Laličićeva, kao skladna multivjerska i multinacionalna cjelina.

“Nadam se da taj razvoj, bolji život građana i ovi postulati kada je u pitanju međuvjerski međunacionalni sklad su glavni stožer svih daljih dešavanja”, poručila je Laličić.

Između dva praznika Tivćani su poslije 24 godine promijenili vlast. Očekivanja građana, osim prioritetnog da se što prije prevaziđe kriza sa korona virusom, ostala su ista.

“Više radnih mjesta i više zaposlenja za omladinu”.

“Mora se o tome razmišljati, normalno”.

“Malo strpljenja, malo razumijevanja i tolerancije pa će sve doći na svoje mjesto”.

“Malo razonode narodu, malo nekog veselja i nešto da da malo optimizma ovom gradu”10:21 – 10:27 “Da nas ovo zaobiđe i da nas pusti na miru, da živimo normalno”.

Isto se nadaju i u opštini. No jedno je sigurno.

“Što se 2021. Godine tiče neće to biti godina velikih investicionih ulaganja zbog novonastalih okolnosti. Radićemo predano na projektnoj dokumentaciji i na onim projektima koji su zaostali iz prethodnog perioda”, kazao je predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

Delegacija opštine zajedno sa predstavnicima Organizacije boraca NOR-a i Mornarice vojske CG, položila je vijenac na spomenik Palim borcima. Predsjednik opštine simbolično je predao državnu zastavu odredu Bokeljske mornarice. A uručene su i nagrade najboljim tivatskim studentima.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja