Radna grupa za poglavlje 33 – Finansijske i budžetske odredbe je spremna da radi obnovljenom energijom u susret implementaciji važnog twinning projekta s fokusom na završno mjerilo, istaknuto je na sastanku glavne pregovaračice Zorke Kordić sa šeficom Radne grupe za poglavlje 33 – Finansijske i budžetske odredbe, Tanjom Musterović iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Kako ističu u saopštenju, glavna pregovaračica je pozdravila izradu Mape puta o ispunjenju završnog mjerila za ovo poglavlje.

U tom dijelu, ona je ukazala na potrebu za unapređenjem usklađenosti institucionalnog okvira i administrativnih pravila za sistem upravljanja sopstvenim sredstvima, kao i zakonskog okvira za PDV s pravnom tekovinom EU, što je bila ključna preporuka Evropske komisije u ovom poglavlju.

Foto: gov.me

S tim u vezi je pohvalila nedavno usvajanje Godišnjeg izvještaja o realizaciji Akcionog plana za uspostavljanje sistema sopstvenih sredstava Evropske unije u Crnoj Gori za 2020, koji je nakon toga dostavljen Evropskoj komisiji.

Imajući u vidu da su za pravilno uspostavljanje i planiranje sopstvenih sredstava Evropske unije potrebna usaglašavanja zakonske regulative u više oblasti, Kordić i Musterović su se saglasile o važnosti dobre koordinacije svih institucija u čijoj nadležnosti su obaveze iz poglavlja 33.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja