Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić kazao je da saradnja sa Japanom otvara velike mogućnosti za Crnu Goru, te da su vrata naše države otvorena za japanske investicije, posebno u domenu poljoprivrede, energetike i informacionih tehnologija, imajući u vidu njihova znanja i eskpertizu.

Kako se navodi u saopštenju, Krivokapić se juče sastao sa ambasadorom Japana u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Kacumatom Takahikom.

Sagovornici su ocijenili da dvije države sa dugim istorijskim trajanjem i civilizacijskim dostignućima imaju mnogo potencijala za unapređenje bilateralnih veza, kako kroz saradnju vlada, tako i kroz povezivanje naroda.

Foto: gov.me

Krivokapić je kazao da saradnja sa Japanom otvara velike mogućnosti za Crnu Goru, te da su vrata naše države otvorena za japanske investicije, posebno u domenu poljoprivrede, energetike i informacionih tehnologija, imajući u vidu njihova znanja i eskpertizu.

Tokom sastanka iskazana je podrška evropskoj integraciji Crne Gore, kao i reforskim procesima sa fokusom na vladavinu prava, te pohvaljena usaglašenost sa politikama i vrijednostima EU. Govoreći o Japanu kao članici G7, Krivokapić je kazao da ta država predstavlja stub stabilnosti u Aziji.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), koji su iskazali interesovanje za ulaganje u energetski sektor u Crnoj Gori.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja