Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ističe da Vlada nije donijele odluku o zabrani izvoza i ograničavanju cijena peleta i ogrijevnog drveta, što je dovelo do povećanja cijena na domaćem tržištu, a građane će motivisati da idu u nelegalu sječu šuma i da ne plaćaju račune za stuju koju će morati da koriste za grijanje, piše rtcg.me.

Foto: rtcg,me

“Cijena tone peleta će otići na preko 400 eura po toni. Tražnja iz Italije i zemalja okruženja je ogromna. Vlada mora zabraniti izvoz i ograničiti cijenu ogrevnog drveta i peleta. Ukoliko to ne uradi, narod će ili masovno ići u nelegalnu sječu ogrevnog drveta ili će se grijati na struju i praviti račune za struju koje neće plaćati. Imaćete porast devastacija šuma i nelegalne sječe i porast opterećenja na Elektroprivredu u uslovima rekordnih uvoznih cijena struje i ugrožavanje zdravlja porodica koje se ne mogu snaći”, navodi Medojević.

On je dodao da je vrijeme da članovi aktuelne Vlade ostupe i podnesu ostavke.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja