U Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma održan je juče radni sastanak u vezi sa neradnom nedjeljom. Sastanku su prisustvovali predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Uprave za inspekcijske poslove, Saveza sindikata i Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Sastanak je, kako su kazali, protekao u konstruktivnom dijalogu, tokom kojeg su se mogli čuti svi opravdani razlozi i stavovi, kao i detaljni pro i kontra argumenti za uvođenje radne nedelje ili ostanak trenutnog zakonskog rješenja, piše rtcg.me.

Foto: MEK

“Sagovornici su pokazali visok stepen spremnosti nalaženja zajedničkog konsenzusa o ovom pitanju i stvaranju takvog modela koji će biti, s jedne strane  na dobrobit privrede i dodatno je ojačati kako bi bila spremnija za nastupajuću turističku sezonu, a sa druge strane, radnicima se zaštitila njihova prava iz radnog odnosa, odnosno omogućilo pravo na dostojanstveni rad”, navodi se u saopštenju.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović apelovao je na sve učesnike dijaloga da, do narednog sastanka pripreme detaljne analize i predloge konkretnih rješenja.

Održavanje sastanka planirano je za narednu sedmicu.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja