Promet robe u trgovini na malo u prvom kvartalu ove godine je, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći 30 odsto u tekućim i 19,3 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Kako navode, promet robe u trgovini na malo u prvom ovogodišnjem tromjesečju bio je manji 10,9 odsto u tekućim i 15 odsto u stalnim cijenama, u odnosu na četvrti prošlogodišnji kvartal.

Statističari su izračunali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći 43 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 3,1 odsto.

Foto: Ilustracija, pixabay

“Promet u trgovini na malo prehranom u prvom kvartalu je, u odnosu na isti period prošle godine, veći 18,8 odsto, dok je u odnosu na četvrti prošlogodišnji kvartal manji 9,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u prvom tromjesečju ove godine veći 35,1 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, dok je 7,3 odsto manji u odnosu na četvrti kvartal.

“Promet u trgovini na malo ostalim neprehrambenim proizvodima je u prvom kvartalu veći 44,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u odnosu na četvrti kvartal manji 15,2 odsto”, zaključuje se u saopštenju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja