Od decembra 2020. godine bezolovni benzin poskupio je 28 centi po litru, a dizel 22 centa, odnosno 22-25 odsto, istakao je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša.

On napominje da je bezolovni 98 od decembra skuplji za 28 centi po litru ili 24 odsto, bezolovni 95 za 28 centi po litru ili 25 odsto, a dizel za 22 centa ili 22 odsto. Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, ali isto tako i od desetak zemalja EU, piše pobjeda.me.

Foto: SD, arhiva

– Nakon novog, ko zna više kojeg poskupljenja goriva od decembra 2020, nije naodmet podsjetiti se što su partije sadašnje vlasti govorile o poskupljenju goriva dok su bile u opoziciji – naveo je Mugoša.

On je ukazao na saopštenja u kojima su svojevremeno opozicione URA, SNP i Demokrate kritikovale Vladu zbog poskupljenja goriva i navodile da je to “udar na građane zbog čega su potrebni izbori”, da je to “posljedica neodgovorne vlasti” i “da Vlada zbog budžetskih rupa sprječava pravično smanjenje cijena goriva, a nema ni volju, ni znanje da reformiše akciznu politiku kako bi smanjila troškove poslovanja privrede i rasteretila građane”.

– Ono što veoma brine je i činjenica da rast cijena goriva utiče na rast cijena roba i usluga, a svjedoci smo da su značajno porasle cijene životnih namirnica, što sve predstavlja dodatni udar na ionako slab standard značajnog broja građana – kazao je Mugoša.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja