Turistička organizacija Glavnog grada planira da na Trgu nezavisnosti postavi binu za manifestaciju koja će trajati od 10. decembra ove do 4. januara iduće godine.

To se navodi u tenderu koji je objavila TO, a u kojem traži ponudu za usluge tehničke podrške sa iznajmljivanjem bine, za šta će izdvojiti nešto više od 33 hiljade eura.

Foto: Pobjeda

Plan je, kako se navodi u dokumentaciji, da se na glavnom gradskom trgu postavi bina koja će biti široka osam metara, dugačka šest a visoka pet metara, nosivosti do 3.000 kg.

Zahtjev TO Glavnog grada je i da se obezbijedi – 100 metara metalne policijske ograde oko bine, ali i binska oprema koju bi činili između ostalog bubnjevi, činele, komplet stakala sa stolicama, gitarsko i bas pojačalo.

Osim toga, za manifestaciju, o kojoj nema više podataka, biće potrebne i kamere, dronovi i stabilizatori.

Firma sa kojom TO Podgorica sklopi ugovor, dužna je da kako su kazali, postupa u skladu sa mjerama države Crne Gore zbog prisustva novog korona virusa COVID19.

Prošle godine u isto vrijeme, na glavnom trgu u Podgorici organizovan je Praznični bazar. Razlika je, što tada, Crna Gora nije imala nijedan registrovan slučaj koronavirusa, a sada je prva zemlja u Evropi po broju oboljelih aktivno oboljelih na 100.000 stanovnika.

U našoj zemlji, trenutno je aktivno više od 4.000 slučajeva koronavirusa.

Prema mjerama NKT okupljanja su ograničena na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba u zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra.

Okupljanje građana radi održavanja javnih priredbi i drugih kulturno-umjetničkih manifestacija i festivala ograničava se najviše 100 osoba na otvorenim javnim mjestima, a 50 osoba na zatvorenim javnim mjestima, uz obavezu organizatora da obezbijedi: održavanje priredbe bez mogućnosti stajanja; poštovanje fizičke udaljenosti od najmanje dva metra između lica, koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom, prilikom dolaska na mjesto održavanja manifestacije.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja