Cijene goriva od utorka će poskupiti od osam do čak 21 cent, kazao je “Danu” savjetnik za analizu i ispitivanje tržišta u Udruženju naftnih kompanija (UNKCG) Draško Striković.

-Sa poznatih 90 odsto podataka i odnosom eura i dolara, eurodizel i lož ulje će biti skuplji za 20 centi. Eurosuper 95 će, po trenutnim parametrima, koštati 1,74 eura, eurosuper 98 1,78 eura, eurodizel 1,78 eura, a lož ulje 1,99 eura- rekao je Striković.

Striković navodi da, ukoliko se uzmu projekcije, cijene benzina bi mogle da u odnosu na sadašnje stanje, porastu od osam do dest centi, odnosno cent gore ili dolje, dok će dizel gotovo sigurno porasti 20 centi, a možda čak i 21 cent shodno trendovima kretanja.

Foto: Mediabiro/arhiva

-Za lož ulje će gotovo sigurno cijena biti 1,99 eura, tj povećanje od 20 centi-, rekao je Striković.

MKI će nove cijene objaviti u ponedjeljak, a one će važiti od utorka u ponoć.

Vlada je smanjila akcizu za 50 odsto i više nema zakonske mehanizme da smanji cijene goriva.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja