Nakon dvogodišnje pauze usljed koronavirusa, Privredna komora Crne Gore (PKCG) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine predstavlja crnogorsku privredu na Novosadskom sajmu.

Nastup na Sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode, te pospješe postojeće i steknu nove poslovne kontakte, piše Mediabiro.

Predsjednica Privredne komore Nina Drakić kazala je da Crna Gora ove godine ima 15 izlagača na štandu.

– Dvogodišnja pauza je pokazala da smo se svi negdje zaželjeli ovog načina uspostavljanja kontakata. Naši izlagači su jako zadovoljni učešćem na ovogodišnjem sajmu. O tome koliko imamo dobre i kvalitetne proizvode govore rezultati nagrada na sajmu. Za sada, za više od 60 proizvoda naši izlagači su dobili nagrade. Međutim, nijesu završene ocjene u svim kategorijama, tako da očekujemo još i bolje rezultate nego prethodnih godina – navela je Drakić.

Foto: Mediabiro

Dodala je da je primjetan napredak u poljoprivrednoj proizvodnji Crne Gore, kao i u onome što naša zemlja može da ponudi na tom planu.

– Vjerujemo da će to naići na odobravanje od strane kupaca i da ćemo taj plasman poboljšati u narednom periodu. Ovo je jedan od načina da prezentujemo ono što imamo, kako bi se još bolje pozicionirali – istakla je Drakić.

Kako je poručila, tržište Srbije je tradicionalno dobro izvodno tržište za proizvode iz Crne Gore, te stoga ovaj sajam smatra odličnom prilikom i za neke manje izlagače.

– Zahvaljujući Sajmu, oni imaju mogućnost da prezentuju svoje proizvode i nađu kanale za distribuiranje istih na tržištu Srbije – zaključila je Drakić.

Kompanije koje svoju ponudu predstavljaju na Sajmu su: Plantaže 13.jul, MI Goranović, Martex,Diva voda, Meso promet, Montehum doo, Berdid Podgorica, Poljoprivredno gazdinstvo Bracanović, Veterinum,Tunik Doo, MM Ribarstvo i drugi.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja