Kijev – Pokretanje cjelogodišnjih redovnih letova između Kijeva i Podgorice korak je dalje u odnosima Ukrajine i Crne Gore na polju turizma, kulture i biznisa, ocijenila je predsjednica Organizacije za razvoj međunarodnih odnosa (ADRUM), Tatjana Kolesničenko.

Ona je kazala da su do sada direktni letovi između zemalja bili samo od maja do septembra.

-U prethodnom periodu putnici su morali letjeti povezanim letovima, za što je u prosjeku trebalo osam do deset sati produžetka, a tokom perioda koronavirusa to se vrijeme povećalo za nekoliko sati, te su postojali dodatni zdravstveni rizici – navela je Kolesničenko u saopštenju.

Sada je, kako je rekla, za samo dva sata i 15 minuta pređena udaljenost od preko 1,2 hiljade kilometara između Kijeva i Podgorice.

-Za Crnu Goru važni su ukrajinski turisti koji će po prvi put moći otkriti ovu divnu balkansku zemlju kao zimovalište, ali i uživati u ljepotama Crne Gore u jesen i proljeće. Crnogorce u ovo doba godine može zanimati odmor u Ukrajini, kao i kupovina – smatra Kolesničenko

Prema njenim riječima, dodavanje šest mjeseci direktnih letova dodaje dvostruke mogućnosti za razvoj kulturnih i poslovnih veza.

-Otvaranje redovnih letova, prvi put, u svim odnosima između Ukrajine i Crne Gore, čini vezu između zemalja pouzdanijom i kvalitetnijom. To će za obje zemlje biti novi zamah u zbližavanju na polju međusobne saradnje i razonode – ocijenila je Kolesničenko.

Ukrajinski avio-prevoznik Windrose Airlines pokrenuo je program redovnih letova u smjeru Kijev – Podgorica – Kijev. Letovi saobraćaju dva puta sedmično, svakog utorka i subote.

-Letovi sa aerodroma Boryspil obavljaće se avionima Embraer 145 i ATR72-600, količina prtljaga po putniku iznosi 23 kilograma, a cijena karte po odrasloj osobi u oba smjera iznosi između 220 i 270 eura – zaključila je Kolesničenko.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja