Predstavnici Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) parafirali su sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare, na putnom pravcu Hum–Šćepan polje, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Iz Ministarstva su kazali da je danas u Podgorici boravila delegacija Ministarstva komunikacija i transporta BiH u cilju razmatranja mogućnosti zajedničkog nastupa u vezi sa izgradnjom mosta preko rijeke Tare na putnom pravcu Hum – Šćepan polje, piše Mina biznis.

“Tokom sastanka je razmatran, usaglašen i parafiran tekst sporazuma između Vijeća ministara BiH i crnogorske Vlade o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta M-18 na lokaciji Hum i magistralnog puta M3 na lokaciji Šćepan polje i priključnih graničnih dionica, kao osnova buduće saradnje”, rekli su iz Ministarstva.

Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Oni su podsjetili da je prvi korak u vezi sa zajedničkim nastupom na realizaciji ovog projekta bio još 2010. godine, kada je potpisan Memorandum o razumijevanju između tada nadležnih ministarstava BiH, Crne Gore i Albanije za rekonstrukciju i modernizaciju puta Sarajevo – Podgorica – Tirana, koji je bio definisan kao SEETO putni pravac 2b.

Izgradnja mosta preko rijeke Tare u graničnoj zoni između dvije države, kako su ocijenili, je od posebnog međudržavnog značaja.

“Saradnja u vezi sa realizacijom tog projekta treba da doprinese unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje”, dodali su iz Ministarstva.

Tokom sastanka je konstatovano da zajednički nastup u vezi sa realizacijom ovog projekta, koji ima prepoznati regionalni značaj, jeste i prilika za produbljivanje saradnje na svakodnevnom, operativnom nivou i razmjenu planova, znanja i iskustava između dvije strane.

“Tokom sastanka je bilo govora i o mogućnostima unapređenja saradnje u drugim oblastima saobraćaja, čime bi se dodatno podstaklo jačanje regionalne saradnje i stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu”, zaključuje se u saopštenju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja