Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za decembar 2021. godine iznosila je 671,8 eura, saopšteno je iz Monstata.

,, Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 291,8 eura, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge iznosili 380,0 eura”, navodi se u saopštenju.

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u decembru 2021. godine, u odnosu na novembar 2021. godine, zabilježila je rast od 0,4%.

Foto: Ilustracija, 123rf.com

,, Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u decembru 2021. godine u odnosu na novembar 2021. godine, zabilježili su rast od 1,4%, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na novembar 2021. godine, zabilježili pad od 0,4%”, zaključuje se u saopštenju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja