Crnogorski muzičari organizovali su protest ispred Skupštine sa kojeg su od nadležnih organa zatražili da im se omogući da rade.

Član Muzičkog udruženja estradnih umjetnika, Marko Popović, rekao je da treba da im se omogući da rade, jer su, kako je dodao, svi uredno vakcinisani protiv koronavirusa.

On je poručio da će, ukoliko epidemiološke mjere ne budu ublažane, nastaviti sa protestima.

„Moram da naglasim da smo mi ljudi koji kroz svoju profesiju uveseljavamo druge, tako da ovim protestom ustvari želimo samo da postignemo da nam se omogući da radimo“, kazao je Popović novinarima.

On je napomenu da je u posljednje dvije godine bilo više da ne rade, nego što su radili.

Foto: Mediabiro

„Mjesec dana radimo, pa dva ne radimo. Svima je već kristalno jasno kakva je situacija“, rekao je Popović.

Pjevač Igor Đurović je ponovio je da su svi vakcinisani.

„Ja sam učinio sve što je bilo do mene, ali evo zabranjen nam je rad po ko zna koji put. Čekamo sljedeće mjere i da li će nadležni uspjeti da nađu neko rješenje za nas“, rekao je Đurović.

Prema njegovim riječima, muzičari samo traže da rade kako bi svojim porodicama mogli da omoguće dostajnstven život.

„Ako već restorani i kafići mogu da rade do ponoći, onda moraju da nađu neki način da i nas u to uvrste, kako bi mogli da doprinesemo svojim porodicama i državi“, kazao je Đurović.

Foto: Mediabiro

Estradni umjetnik Bato Vujošević pitao je od čega da žive kada ne mogu da nastupaju i istakao da ne primaju subvencije.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja