Saradnja Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore sa Američkom privrednom komorom (AmCham Montenegro) garant je budućeg prosperiteta u oblasti zdravstva i svim privrednim i društvenim granama u Crnoj Gori, kazala je ministarka Jelena Borovinić Bojović.

Ona je sa saradnicima, danas primila delegaciju Američke privredne komore, koju je predvodio predsjednik Nikola Tripković, piše rtcg.me.

Ministarstvo zdravlja, kao i cjelokupna Vlada, kako je kazala Borovinić Bojović, svjesno je značaja saradnje sa ovako renomiranim udruženjem, koje okuplja uspješne američke, međunarodne i domaće kompanije, što je, kako je kazala, “garant budućeg prosperiteta u oblasti zdravstva i svim privrednim i društvenim granama u Crnoj Gori”.

Foto: rtcg.me.

“Prema njenim riječima, ta saradnja mora biti na izuzetno visokom nivou, kako bi kroz timski rad i zajedničke projekte, unaprijedili zdravstveni sistem, podigli nivo zdravstvenih usluga, a sve u cilju poboljšanja zdravlja cjelokupne populacije”, navodi se u saopštenju.

Ministarka zdravlja je, kako se dodaje, posebno pohvalila veliku posvećenost i privrženost Američke ambasade novom sazivu Vlade Crne Gore.

“Predstavnici Američke privredne komore, čestitali su dr Borovinić Bojović imanovanje za ministarku zdravlja i predstavili svoju organizaciju, koja, kako je naglasio Tripković, ima misiju unapređenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija u Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Kako navode iz Ministarstva zdravlja, na današnjem sastanku razgovarano je o oblastima saradnje i konkretnim projektima, koje će Ministarstvo zdravlja i Američka privredna komora, kroz djelovanje njihovog Komiteta za zdravlje, zajednički realizovati, sa posebnim akcentom na digitalnu transformaciju u zdravstvu i ažuriranje i revidiranje Liste ljekova.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja