Ministarstvo finansija i socijalnog staranja radi na predlogu programskog budžeta, koji će dati veliki doprinos transparentnosti čitavog finansijskog sistema, saopštio je resorni ministar, Milojko Spajić.

On je na sastanku sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Gregorom Preskerom, kazao da Vlada i resorno Ministarstvo predano rade na pronalaženju sistemskih rješenja za probleme koje su zatekli.

“Na početku mandata smo suočeni sa ozbiljnom krizom finansijske likvidnosti u državi, koju smo uspješno prevazišli emisijom obveznica, a sada radimo na predlogu programskog budžeta”, rekao je Spajić.

Foto: gov.me

Presker je naveo da Slovenija snažno podržava proces integracija Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

“Slovenija i Crna Gora imaju razvijenu značajnu saradnju u mnogim sektorima. Naš cilj je da u narednom periodu osnažimo saradnju u oblasti privrede, digitalizacije i socijalnog staranja. Slovenija je, na osnovu svojih znanja i iskustava, spremna da pruži svaku vrstu podrške u razvoju Crne Gore”, naveo je Presker.

Sagovornici su se, kako je saopšteno iz Ministarstva, saglasili da je regionalna saradnja od velikog značaja, te da treba raditi na unapređenju saradnje između Crne Gore i Slovenije.

“Naš cilj je da Crnu Goru učinimo konkurentnom na međunarodnom tržištu, ali i da privučemo što veći broj ozbiljnih i renomiranih stranih investitora”, zaključio je Spajić.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja