Fakultet za projektni i inovacioni menadžment PMC iz Beograda, organizovao je online Marketing Challenge sa studentima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine na temu brendiranje Crne Gore.

Motivacija nam je potrebna u svakom momentu a naročito sada za vrijeme Covid-a 19. Na najbolji način to su pokazali studenti iz Herceg Novog sa Fakulteta za menadžment, tim Challengers, koji je osvojio specijalnu nagradu za motivaciju od ukupno 33 tima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Foto: pmc.edu.rs

,,Prema definiciji američkog udruženja za marketing, “brend predstavlja ime, pojam, znak, simbol, dizajn ili pak kombinaciju navedenog, čime se identifikuje roba ili usluga jednog prodavca/grupe prodavača i diferencira u odnosu na konkurentske.

Brendiranje je od izuzetnog značaja kada je u pitanju turizam. Potrošači, odnosno korisnici usluga biraju određeni brend tek kada se slika koju brend kreira poklapa sa njihovim potrebama, vrijednostima i stilom života. Dobro izgrađen brend gradi lojalnost, te na taj način značajno umanjuje rizik koji je prisutan pri kupovini usluge koju karakteriše neopipljivost.

Savremeno okruženje uslovilo je potrebu za razmatranjem brenda na jednom potpuno novom nivou – nivou zemlje. Crna Gora zaista ima mnogo toga da pokaže turistima, i mi smo dio naše zamisli pokazali i na ovom takmičenju”, istakla je Milica Stefanović, kapiten tima.

Njen kolega Luka Stevović je dodao koliki značaj ima i motivacija:

,,Motivacija je često neuhvatljiva, kako dođe tako i prođe, ali studije i učenje zahtijevaju konstantnu motivaciju i upornost. Ono što izdvaja najbolje studente jeste to što oni uče i kad imaju loš dan, ukoliko im motivacija nedostaje da se spreme za neki izazov, oni će je stvoriti sami. A mi smo je stvarali zajedno sa našom dekanicom doc.dr Irenom Petrušić i prodekanom za nastavu doc.dr Nikšom Grgurevićem”, kazao je Stevović.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja