U Budvi boravi nešto više od deset hiljada turista, koji su uglavnom iz regiona, saopštila je Ivana Rebić iz Turističke organizacije Budva (TOB).

Ona je u Jutarnjem programu RTCG kazala da polovina njih boravi u hotelskom, odnosno privatnom smještaju.

Rebić je saopštila da ih raduje činjenica da se u Budvi iz dana u dan bilježi rast broja turista, piše rtcg.me.

Govoreći o strukturi gostiju, ona je rekla da je uglavnom riječ o turistima iz zemalja regiona – Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, te Sjeverne Makedonije, ali i Izraela, Kazahstana, Ukrajine, Rusije, Turske, te Poljske i Moldavije.

“U odnosu na 2019. godinu to je nekih 40 i nešto odsto”, rekla je Rebić.

Foto: Media biro, arhiva

Ona je podsjetila da je Budva bila prisutna na više sajmova u Moskvi, Kijevu, te regionu, a imali su i aktivnu onlajn promociju.

Očekivanja su da će najviše turista doći upravo iz regiona, a nadaju se rastu broja turista sa zapada.

Međutim, kako je kazala, sve zavisi od epimideološke situacije u njihovim zemljama, te mjerama koje budu na snazi.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja