U prostorijama Skupštine Glavnog grada Podgorica juče je održana radionica za službenike u lokalnoj samoupravi, čiji je cilj unapređenje komunikacionih vještina u radu s osjetljivim grupama i suočavanje sa predrasudama o romskoj i egipćanskoj populaciji. 

Radionica je organizovana u okviru projekta REopen Doors koji od početka 2020. godine partnerski sprovode Glavni grad i Edukativni centar “Montenesoft”, a koji se finansira iz granta IPA II Višegodišnjeg programa za zapošljavanje, obrazovanje i socijalne politike 2015-2017. Ukupna vrijednost projekta je oko 100.000 eura, od kojih je 90% pokriveno grantom EU. 

Foto: podgorica.me

Radionicu u kojoj je učestvovalo petnaest službenika gradske uprave vodila je Natalija Đaletić iz Edukativnog centra “Montenesoft” koja je naglasila da je Glavni grad učinio veliki pomak na polju inkluzije RE populacije ističući da ovaj projekat može postati  dobar model za buduću praksu.

Ispred Glavnog grada menadžerka projektaTeodora Kusovac održala je uvodno izlaganje i upoznala prisutne sa detaljema cjelokupnog projekta.

U okviru projekta REopen Doors trideset mladih pripadnika romske i egipćanske populacije s teritorije Glavnog grada prošlo je obuku namijenjenu sticanju znanja i vještina potrebnih za bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Tokom osam mjeseci, polaznici obuke su sticali komunikacione vještine, unapređivali znanje crnogorskog i engleskog jezika, ovladavali jezikom administracije, najvažnijim informatičkim alatkama, radili sa psihologom i sociologom te sticali vještine interkulturalne komunikacije. 

U drugoj fazi projekta, najboljih desetoro polaznika pozvano je na četvoromjesečno stažiranje u organizacionim jedinicama Glavnog grada. 

Aktivnu podršku pripremi i realizaciji projekta REopen Doors pruža i Romski savez Crne Gore. 

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja