Na osnovu odluke izvršnog direktora Rudnika uglja AD Pljevlja Milana Lekića, zarada zaposlenih za april je uvećana u procentu od preko 10 odsto.

Kako navode u saopštenju, imajući u vidu povećanje cijena uglja – kako prema EPCG, tako i prema drugim kupcima, slijedeći politiku povećanja zarada u EPCG koja je jedini vlasnik Rudnika uglja, zahtjeve reprezentativnih sindikata, a vodeći računa o zaštiti standarda i ekonomskih interesa zaposlenih, donijeta je Odluka o povećanju ukupnog iznosa novčanih sredstava predviđenog za zarade zaposlenih u kompaniji, kao i za radno angažovane posredstvom agencije za privremeno ustupanje zaposlenih, za april 2022. godine, piše rtcg.me.

Foto: Ilustracija, pixabay

Prema riječima izvršnog direktora ovom Odlukom je, i na ovaj način, pokazana briga rukovodstva Rudnika uglja prema svim radnicima.

“Želim da vjerujem da će kompletna pljevaljska privreda krenuti našim stopama i da će, shodno svojim mogućnostima i poslovnim uspjesima, povećati zarade zaposlenih. Razorni efekti inflacije i drastičan skok cijena osnovnih životnih namirnica u najvećoj mjeri su nas motivisali da se odlučimo na ovaj potez”, poručio je Lekić.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja