Između Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje, naročito u oblastima ekonomije i investicija, ocijenjeno je tokom susreta ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i ambasadorke UAE u Crnoj Gori Nabile Alšhamsi.

Darmanović je, kako je saopšteno iz MVP, danas primio Alšhamsi u nastupnu posjetu.

On je Alšhamsi poželio dobrodošlicu i uspješan mandat, i kazao da je zadovoljan izuzetno dobrim odnosima između Crne Gore i UAE.

Sagovornici su ocijenili da postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje između Crne Gore i UAE, naročito u oblastima ekonomije i investicija, a razmijenjena su mišljenja i o formiranju poslovnog savjeta između dvije države.

Darmanović je pozdravio dosadašnju saradnju Crne Gore i UAE, i istakao visok stepen razumijevanja kada su u pitanju međunarodna i regionalna pitanja.

On se osvrnuo na aktuelnu situaciju u svijetu izazvanu pandemijom virusa COVID-19 i zahvalio na značajnoj pomoći koju su UAE poslali Crnoj Gori.

Darmanović je kazao da se nada da će Crna Gora, kao prva država u Evropi bez virusa korona, privući veliki broj turista iz UAE.

Alšhamsi je zahvalila Darmanoviću na gostoprimstvu i saglasila se da dvije države imaju intenzivnu saradnju na svim poljima.

Ona je pozdravila uspjeh Crne Gore u suzbijanju virusa COVID-19 i pohvalila rad crnogorskih institucija tim povodom.

Alšhamsi je posebno ukazala na važnost saradnje u oblasti poljoprivrede i bezbjednosti hrane, imajući u vidu izazove sa kojima se svijet suočio tokom pandemije.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja