Agencija za upravljanje zaštićenim područijima Podgorica i Centar za zaštitu i proučavanje ptica, potpisali su memorandum o saradnji, sa ciljem dodatnog unapređenja i zaštite biodiverziteta i prirodnih ljepota, simbolično na Evropski dan parkova, u Mediteranskom vrtu.

Tim povodom direktor Agencije za upravljanje zaštićenim područijima, Dragutin Đeković kazao je da je ovaj memorandum nastavak odlične saradnje, te da očekuje da će zajedničkim snagama dodatno doprinijeti zaštiti prirodnih ljepota Podgorice, i ukazati na važnost očuvanja životne sredine.

„Zadovoljstvo mi je što smo na jedan simboličan način formalizovali već jako dobru saradnju koju Agencija za upravljanje zaštićenim područijima i Centar za proučavanje i zaštitu ptica imaju. Ova saradnja je veoma bitna za Agenciju, s obzirom na to da oni imaju veliki naučni potencijal i bogato iskustvo, te da zajedno možemo mnogo postići. Ovo je dobar primjer saradnje između lokalnog i nevladinog sektora, a sa ciljem postizanja određene sinergije kojom ćemo dodatno zaštiti prirodna područja našeg grada,” kazao je Đeković i dodao da će Agencija nastaviti saradnju i sa drugim nevladinim organizacijama.
Direktorica Centra za zaštitu i proučavanje ptica Ksenija Medenica, kazala je da su prepoznati zajednički interesi za uspostavljanje saradnje u oblasti zaštite biodiverziteta u zaštićenim područijima na teritoriji Podgorice.

Foto: Mediabiro

“Ovaj memorandum je značajna institucionalna podrška za naše aktivnosti. Jedna od aktivnosti je prstenovanje ptica na Marezi, koje će uskoro biti organizovano, pa vas ovim putem i pozivam da se pridružite ovoj edukativnoj, izuzetno korisnoj korisnoj aktivnosti. Osim toga, uz pomoć Agencije ćemo mnogo lakše rješavati i jedan veliki problem, odnosno pitanje krivolova, posebno na području Mareze i i Lužnice,” kazala je Medenica i tom prilikom najavila otvaranje edukativnog centra za Park prirode Zeta.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja