Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Ministarstvom ekonomije donijelo je uputstvo za postupanje zdravstvenim ustanovama, turistima i preduzetnicima koji se bave turističkom djelatnošću smještaja gostiju u vezi sa uslovima PCR testiranja stranih gostiju.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da uslovi propisuju testiranje onih turista koji imaju dokaz plaćene takse u nekom od hotela ili registrovanom privatnom smještaju na teritoriji Crne Gore, kao i turista kojima je za povratak u države gdje žive neophodan negativan PCR test prilikom povratka, piše rtcg.me.

Foto: Ilustracija,Pixabay

”Neophodno je da vlasnik smještaja, agencija ili sam turista najmanje 72h prije putovanja pozove Higijensko epidemiološku službu lokalnog doma zdravlja na teritoriji čije opštine je prijavio smještaj, kako bi rezervisao testiranje, te da je dužan da u dogovorenom terminu bude prisutan na dogovorenom mjestu, jer u protivnom testiranje neće biti obavljeno”, pojasnio je Galić.

Direktor Instituta je kazao i da se zakazivanje testiranja obavlja na način i u vrijeme koje je najpristupačnije turisti i Higijensko epidemiološkoj službi lokalnog doma zdravlja, ali i da je neophodno da Uprava doma zdravlja obezbijedi dovoljan broj timova i napravi procjenu kako na najbolji način organizovati testiranja.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja