Bivši zaposleni Montenegro Airlines-a (MA) sjutra u 13 sati i 30 minuta ponovo će na pola sata blokirati saobraćajnicu ka Aerodromu Podgorica.

“Obavještavamo vas da bivši zaposleni Montenegro Airlines-a nastavljaju borbu za svoja ljudska i radnička prava, a kako su predsjednici sindikalnih organizacija, gospoda Zarubica i Keković zadovoljni ‘šminkom’, ovom prilikom pozivamo ih da nam se pridruže na protestu i na licu mjesta dožive uvid u realnu situaciju bivših radnika”, navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali i sve bivše radnike MA, njihove porodice i prijatelje da se pridruže protestu, piše rtcg.me.

Foto: rtcg.me/arhiva

Podsjećamo, oni su 11. aprila blokirali saobraćajnicu ka aerodromu a 18. aprila protestovali ispred zgrade Ministarstva kapitalnih investicija, gdje su se nadležnima iz tog resora, kako su kazali, zahvalili na svemu što su uradili za njih. Tom prilikom ponovili su da traže isplatu sedam zarada, povezivanje radnog staža od 2017. godine i otpremnine. Zahtjeve su ponovili i prilikom blokade saobraćaja 28. aprila na godišnjicu uvođena stečaja.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja