Ministarstvo kapitalnih investicija će Vladi predložiti da u najskorijem roku stavi van snage Uredbu o podsticajnim cijenama za električnu energiju, objavio je ministar Mladen Bojanić na Tviteru.

,,Na ovaj način ćemo zaustaviti dodjelu novih rješenja, kojim se ostvaruje povlašćeni status”, naveo je Bojanić.

On je saopštio da je Vlada usvojila izvještaj izvještaj Ministarstva kapitalnih investicija koji potvrđuje da je udio proizvodnje obnovljivih izvora energije u ukupnoj finalnoj potrošnji u Crnoj Gori u 2018. godini iznosio 39,75%, a u 2019. godini 38.69%.

Foto: gov.me/arhiva

“Time je nacinalni cilj ispunjen”, zaključio je Bojanić.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja