Turistička organizacija (TO) Podgorice je tokom septembra i oktobra pripremila brojne manifestacija za svoje sugrađanine i posjetioce Glavnog grada.

Direktorica TO Podgorice Irena Rogošić kazala je agenciji Mediabiro da će već sjutra na Trgu nezavisnosti biti organizovana dječija slikarska radionica pod nazivom “Trgom nasmijana lica”.

“Radionica će trajati mjesec dana i biće organizovana srijedom i petkom, od 18 do 19 sati. Ukoliko vremenske prilike ponekad ne budu to dozvolile, doći će samo do pomjeranja termina”, rekla je Rogošić.

Prema njenim riječima sve manifestacije TO Podgorice, koje su programom rada bile planirane početkom godine, a nijesu se mogle održati zbog složene epidemiološke situacije, pomjerene su za septembar i oktobar.

“Tako da ćemo u narednim vikendima, u Staroj varoši, tačnije na Trgu Bećir bega Osmanagića kod Sat kule, organizovati manifestacije “Kafa za merak” i “Tradicija ukusa” uz degustaciju tradicionalnih specijaliteta, orjentalnih poslastica, kafe i uz prigodnu muziku. Sve će to biti organizovano u cilju promovisanja kulturno istorijskih lokaliteta i
bogate gastro ponude sa ovog područja”, kazala je Rogošić.

Ona je dodala da je TO Podgorice u procesu dobijanja dozovola za snimanje promotivnog video spota i za održavanje manifestacije “Tematski bal pod maskama” na zaštićenom kulturnom području – arheološkom nalazištu Duklja.

Foto: Mediabiro

“Ideja ovog bala je da se, u cilju edukacije i promocije što više kultruno istorijskih lokaliteta Glavnog grada, odvija svake godine na drugoj lokaciji”, napomenula je Rogošić.

Ona je rekla da će u oktobru na Trgu nezavisnosti biti organizovan i festival vina, gdje će svi domaći proizvođači imati priliku da predstave svoje proizvode.

Rogošić je kazala da će u oktobru biti promovisane i tri dugočekivane pješačke kulturno-istorijske rute pod nazivima “Ljubavnom stazom do kulturnog identite Podgorice”, “Kulturnom stazom kroz Podgoricu do slavnog Meduna” i “Osvrt na prošlos stazom preko brda Gorice”.

Foto: Mediabiro

“Napominjem da će sve ove manifestacije i događaji biti organizovani u skladu sa epidemiološkim mjerama, a o svim našim daljim aktivnostima tokom novembra i decembra javnostt će biti obaviještena”, zaključila je Rogošić.

Maša Vlaović, teoretičarka umjetnosti i kustoskinja u Galeriji Art, kazala je agenciji Mediabiro da cilj radionice jeste da se djeca okupe na Trgu i da kroz zajednički rad sa akademskom slikarkom Danijelom Drakulović, podstaknemo njihovu kreativnu inteligenciju i izražavanje na platnu.

“Klinici će da slikaju na pravim slikarskim platnima sa akrilnom bojom, što je predstavlja i neobičnost ove radionice koju organizujemo”, istakla je Vlaović.

U umjetnosti je, kako je pojasnila, “dječiji crtež najčistiji jer odražava najdublja njihova osjećanja”.

Foto: Mediabiro

“Zbog toga smatram da će ova radionica, koja će trajati puni mjesec, doprinijeti da naši mališani na najbolji način sebe iskažu u kreativnom smislu”, naglasila je Vlaović.

Ona dodala da roditelji mališana, tokom trajanaj radionice, mogu da posjete Galeriju Art na Trgu.

“Na kraju manifestacije organizovaćemo kolektivnu izložbu na kojoj će biti selektovani najbolji radovi i na taj način ćemo izložiti radove i dati na značaju djeci kako bi se i oni osjećali kao veliki i pravi umjetnici”, zaključila je Vlaović.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja