Predstavnici ugostitelja danas su se okupili na Rimskom trgu u Podgorici kako bi iskazali protest protiv aktuelnih epidemioloških mjera koje ograničavaju mogućnost boravka unutar ugostiteljskih objekta.

Kako je rekao Nikola Buzdovan iz Udruženja ugostitelja, trenutne mjere uslovljavaju sve zaposlene u tom sektoru.

Protest su organizovali, kako je kazao, da skrenu pažnju na diskriminaciju prema ugostiteljima.

“Posljednjim mjerama je naređeno da samo sektor ugostiteljstva treba da bude vakcinisan. Takođe naređeno je da gosti koji sjede unutar ugostiteljskih objekata budu vakcinisani, što je u ovom teškom finansijskim momentu bespotreban namet”, smatra Buzdovan.

Foto: Mediabiro

On je kazao kako unazad nekoliko godina iniciraju da se smanji stopa poreza i doprinosa a u korist zaposlenih. Navodi i da imamo najveću stopu poreza i doprinosa u Evropi.

Apelovao je na kolege da se poštuju mjere, da se drži distanca, da se nosi maska.

“Isto tako molimo nadležne da se revidiraju posljednje donešene mjere kako bi nam omogućili rad, na kraju krajeva, to je ono što nam je Ustavom i Zakonom propisano”, poručio je on.

Foto: Mediabiro

Iskreno se nada, kako je kazao, da će nadležni da ih razumiju, da će revidirati mjere i da će vratiti prethodne mjere koje su bile na snazi.

Na skupu su istaknuti transparentni sa porukama: “Zašto baš mi”, “Legitimišite se i vi”, “Svi ili niko”, “Vakcina za sve”…

Oni su poručili su da će protesti trajati dok se postojeće mjere ne revidiraju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja