Delegacija turskog okruga Mugla i grada Bodruma na čelu sa guvernerom Bilgenom Bajerom i gradonačelnikom Ahmetom Arasom posjetila je Crnu Goru i razgovarala je juče sa ministrima u Vladi Crne Gore o mogućim načinima saradnje u poljoprivrednom sektoru, sektoru turizma i brodogradnje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, predstavnici Vlade Crne Gore, na čelu sa ministrom Stijovićem sa gostima iz Turske održali su niz poslovnih sastanaka, a sastanci su upriličeni i sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem i ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem, crnogorskim poslanicima i privrednim subjektima.

Razgovaralo se o budućoj saradnji, unapređenju odnosa i budućim investicijama u sektorima poljoprivrede, brodogradnje i turizma.

Bajer je ocijenio da će ova i slične posjete doprinijeti već postojećoj ekonomskoj i kulturološkoj razmjeni između dvije zemlje, posebno po pitanju povećanja broja investicija iz Turske u Crnu Goru.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

“Ovakvi susreti pospješuju kvalitetnije upoznavanje između nas. Uvjereni smo da Crna Gora posjeduje značajne potencijale i mogućnosti za investiranje. Naš predsjednik Redžep Tajip Erdogan i kompletan kabinet Vlade Republike Turske su upoznati sa našom posjetom i potencijalima Crne Gore i saradnji sa Crnom Gorom pridaju veliki značaj“, ocijenio je Bajer.

Stijović se zahvalio na posjeti iskazavši uvjerenje da postoji veliki prostor da učimo jedni od drugih, kao i mogućnost da sarađujemo u različitim oblastima i da kroz prijateljski i parnerski pristup uzdignemo i poljoprivredu i turizam, kao i druge oblasti u interesu za obije zemlje.

Na čelu sa guvernerom Bajerom i predsjednikom Arasom članovi turske delegacije su i predsjednik Odbora direktora “Azka Holding“ grupe – Bulent Kaja, predsjednik Privredne komore – Mahmut Serdar Kocadon, predsjednik Udruženja hotelijera Bodruma – Omer Dengiz, predsjednik kancelarije za morsko dobro – Orhan Dinc, potpredsjednik Opštine Bodrum – Tajfun Jilmaz, predsjednik Tursab-a – Juksel Aslan, viši savjetnik – Murat Iskender Jasar kao i savjetnica Domla Bildi.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja