Rajan Ding, izvršni direktor kompanije Huawei i predsjednik Carrier biznis grupe je na susretu Huawei grupe za korisnike govorio o inovacijama i ključnim faktorima digitalne i inteligentne transformacije. 

„Kompanije moraju da postanu digitalne i inteligentne ako žele da postanu otpornije.“ rekao je Ding.

Huawei se fokusirao na inovacije u četiri digitalna područja – na mreži, u tehnologiji, uslugama i talentima – sa ciljem da omogući ICT kompanijama da postanu digitalne i inteligentne, osnaže industrije, pokrenu nove ekonomske oblike i na kraju podstaknu novu digitalnu ekonomiju.

Kako će 5G dovesti do desetostrukog povećanja broja veza, a nove tehnologije poput virtuelizacije i kloudifikacije se razvijaju, potrošnja energije se takođe povećava.

Foto: Impact Institut

Telekom operateri se ističu u pružanju mrežne povezanosti – temelja ICT infrastrukture. Ali da bi izgradili nove mreže koje su pouzdane i energetski efikasne i nude najbolje moguće iskustvo, operatori moraju da uvode inovacije u svoje digitalne mreže, uključujući bežične mreže, osnovne mreže i centre podataka. 

Digitalni talent je osnova za digitalne i inteligentne inovacije. Sa više od 1.300 stručnih trenera, 31 centrom za obuku i iskustvom u radu sa 260 operatera, Huawei trening akademija pruža usluge savjetovanja, isporuke i sertifikovanja vještina za ponovno osposobljavanje zaposlenih.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja