Na novom košarkaškom terenu u naselju Central, potpisan ugovor o saradnji i najavljen prvi Ljetnji košarkaški kamp za djecu, od 2. do 8. avgusta u Luštici Bay, u kojem će učestvovati i djeca iz Dječijeg doma Mladost u Bijeloj

Proslavljeni košarkaš svjetskog ugleda, Vlade Divac, postao je sportski ambasador naselja Luštica Bay. U okviru projekta „Treniraj kao šampion” koji je pokrenula kompanija Luštica Development, na novootvorenom košarkaškom terenu u naselju Central Luštica Bay danas je potpisan ugovor o saradnji i najavljeno održavanje prvog Ljetnjeg košarkaškog kampa za djecu u Luštici Bay, nadomak Tivta od 2. do 8. avgusta.

Kamp će pohađati i mališani iz Dječijeg doma “Mladost” u Bijeloj.

Ugovor sa Divcem potpisali su Mohamed AbouArab, zamjenik glavnog izvršnog direktora Luštice Development i Nebojša Popović, direktor pravnog sektora Luštice Development.

Foto: Luštica Bay

“Ne znam koliko znate, ali ja sam već par godina stanovnik Luštica Bay, i u saradnji sa njima došli smo na ideju da ove godine napravimo košarkaški kamp za djecu iz ovog regiona i drago mi je da ćemo ovog ljeta to i ostvariti. Presrećan sam što sam ovdje i što imam partnere koji imaju viziju i društvenu odgovornost”, poručio je Divac.

Prema riječima Milice Starčević, menadžerke za razvoj projekta Luštica Bay, saradnja sa Vladem Divcem je dobar uvod u sportsku i humanitarnu poruku koju šalje kompanija Luštica Development.

“Velika nam je čast što imamo priliku da sarađujemo sa ovako velikim imenom u svijetu sporta i sto je ovakva inicijativa samo početak koji će najaviti razvoj sportskih sadržaja u okviru našeg kompleksa. Košarkaški tereni su prvi korak kojim gradimo sportsku priču a nastavljamo dalje sa tenisom, vaterpolom i raznovrsnim sadržajima za sve ljubitelje sporta “, kazala je Starčević.

Kamp će biti besplatan za djecu iz Radovića i Tivta, a pridružiće se i djeca iz Dječijeg doma „Mladost” u Bijeloj. Grupa mališana iz ovog centra, zajedno sa vaspitačima i direktoricom, kao i djeca iz lokalnog košarkaškog kluba „Teodo” u pratnji trenera, prisustvovala su susretu sa sportskom legendom velikog srca. 

Foto: Luštica Bay

Potpisivanje ugovora je “ovjereno” prvim koševima koje su nakon zvanične ceremonije na novoizgrađenom terenu, uz proslavljenog košarkaša, ubacivali predstavnici kompanije Luštica Development, juniori “Teoda” i mališani iz Bijele.

“Čast nam je što smo danas ovdje. Djeca su srećna što im je Luštica Development omogućila da budu među prvima koji će učestvovati u košarkaškom kampu “Treniraj kao šampion”. To je prilika da jačaju svoje psihofizičke vještine, ali i da steknu nova prijateljstva”, kazala je direktorica Dječijeg doma “Mladost” u Bijeloj, Vesna Zlatković.

Ovaj kamp će svake godine tokom ljeta okupljati djecu uzrasta od 8 do 13 godina i od 14 do 18 godina, odnosno osnovce i srednjoškolce. Kamp za djecu uzrasta osnovne škole biće koncipiran u okviru razvoja osnova košarke, dok će srednjoškolski kamp biti prilagođen djeci koja žele da postanu profesionalni košarkaši. U kampovima će biti angažovani profesionalni treneri iz Eurolige, kao i drugi gostujući treneri.

Vlade Divac, nekadašnji centar šampionske jugoslovenske reprezentacije, jedan od prvih Evropljana koji je otvorio vrata igračima sa starog kontinenta u NBA, a potom zaslužio svoje mjesto u „Kući slavnih” američke košarke, što je najveće priznanje koje se u ovom sportu može dobiti, poznat je po svom dugogodišnjem humanitarnom radu i posvećenosti razvoju mladih košarkaških talenata, zbog čega nosi i titulu ambasadora dobre volje Ujedinjenih nacija.

Luštica Bay je mjesto za uživanje i opuštanje koje nudi mnoštvo dešavanja i aktivnosti, među kojima i veliki broj društveno-odgovornih događaja.

Foto: Luštica Bay

Ovog ljeta, u okviru projekta „Treniraj kao šampion“ biće organizovan i vaterpolo kamp, a u planu je i kamp za buduće teniske šampione, već od sljedećeg ljeta.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja