Na globalnom Samitu o nafti i gasu 2021. koji je održan u Abu Dabiju rečeno je da je ključ za budućnost planete integracija energije i digitalne transformacije.

Za problem postizanja neutralnosti ugljenika, kompanija Huawei je lansirala nova rješenja: inteligentna naftna i gasna polja. Ona su osmišljena da pomognu naftnim i gasnim preduzećima da postanu digitalna.

Foto: Impact Montenegro

Robin (Jongping) Lu, izvršni potpredsjednik poslovne jedinice za globalnu energiju kompanije Huawei Enterprise BG je ovim povodom rekao: „Industrija nafte i gasa suočava se sa oštrom konkurencijom i ozbiljnim izazovima sa rastom globalne potražnje za energijom. Kompanije za naftu i gas moraju da iskoriste informaciono-komunikacione tehnologije i procese upravljanja kako bi povećale rezerve i proizvodnju i smanjile operativne troškove uz poboljšanje bezbjednosti“. 

Do danas, kompanija Huawei je sarađivala sa više od 190 elektroenergetskih kompanija širom svijeta.

Pružene su digitalne usluge za 17 od 20 vodećih svjetskih naftnih i gasnih kompanija, pored takođe 20 podržanih vodećih svjetskih rudarskih kompanija.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja