Isplata dividende akcionarima Elektroprivrede EPCG za 2020. godinu, u ukupnom iznosu od 30.831.988,58 eura, počinje danas.

Kako je saopšteno iz EPCG, odluka o isplati dividende, u bruto iznosu od 29 euro centi po akciji, donešena je 29. juna na redovnoj Skupštini akcionara Društva, piše bankar.me.

“Pravo na dividendu imaju akcionari koji su 29. juna bili upisani u spisak akcionara EPCG kod Centralne depozitarne agencije”, navode u Elektroprivredi.

Foto: Ilustracija, arhiva

Isplata dividende građanima koji su akcionari EPCG obaviće se od 20. jula preko mreže filijala Prve banke, nakon prethodne identifikacije putem važećeg dokumenta. Kompanijama, koje su akcionari EPCG, isplata će takođe početi 20. jula tekuće godine, nakon dobijanja neophodnih instrukcija za plaćanje.

“Sredstva će biti raspoređena za isplatu akcionarima proporcionalno njivom učešću u vlasničkoj strukturi Društva i biće realizovana do 30 dana od dana donošenja Odluke. Akcionari su na Skupstini odlučili da se za isplatu dividende opredijeli iznos od 30.831.988,58 eura. Neraspoređena dobit je 27.070.448,20 eura, dok je u fond rezervi raspoređeno 1.615.583,73 eura”, preciziraju u EPCG.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja