Potrošnja električne energije u aprilu bila je manja 18 odsto, a prosječan račun za domaćinstva na nivou cijele države bio je oko 30 eura, podaci su Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

“Prosječan aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 30,31 eura”, kazali su iz EPCG.

Domaćinstva na Žabljaku, kako navode, bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 16,67 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 36,27 eura, piše rtcg.me.

Foto: arhiva, EPCG

“Čak 64 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 18,2 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 14,7 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 3,1 odsto kupaca”, kazali su iz EPCG.

Aprilske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 45,7 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 171.297 kupaca.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja