U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano deset primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili da marketi MM i Anđela u Pljevljima počinju da rade u šest sati, iako je mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa predviđeno radno vrijeme prodavnica od sedam do 20 sati.

Evidentirane su i pritužbe da Jeny’s iz Podgorice i auto škola „Marjanović“ u Pljevljima rade na crno, dok se u hercegnovskom Cash&Carry marketu prodaje roba kojoj je istekao rok upotrebe.

Foto: Ilustracija, arhiva

Građani su tražili kontrolu rada na gradskoj pijaci u Pljevljima, jer najveći broj trgovaca dolazi iz susjedne države, ne plaća obaveze i nelegalno prenosi robu. Evidentirana je i pritužba da kladionica Zlatnik u Podgorici ima nelegalne ugovore o radu sa zaposlenima, dok u podgoričkom kazinu Don Pepino radnici nijesu osigurani.

Prtužbe su se odnosile i na prodaju marihuane kod Osnovne škole Jugoslavija i Srednje poljoprivredne u Baru, nepropisno parkiranje i pojavu miša u brzoj hrani Pikoleto u Nikšiću.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja