Manifestacija koja je tokom vikenda na trkama od 5, 10, 21 i 42km, te trci vatrogasaca i dječijoj humanitarnoj trci okupila preko 1.200 takmičara oduševila je sve prisutne i pokazala da je Podgorica dobila maraton kakav Glavni grad zaslužuje.

Zadovoljstvo učesnika, osmjesi prolaznika, interesantne staze koje su sve upoznale sa znamenitostima našeg grada obilježili su drugi dan manifestacije.

Kada su u pitanju rezultati, bračni par Bogdan i Natalija Semenovič iz Ukrajine osvojili su prva mjesta na 42km. Bogdan je slavio u vremenu 2:22,38, bio je za 5,45 minuta brži od Rusa Ivana Bubnova.

Treći je završio Marko Ranković (Srbija) – 2:35,58. Najbolje plasirani crnogorski maratonac bio je Miloš Dragović, koji je u generalnom plasmanu bio šesti (2:56,04). Natalija Semenovič je slavila u ženskoj konkurenciji (2:54:38), ispred Nevene Jovanović (Srbija) i Lucije Kimani (BiH).

Foto: Mediabiro

U polumaratonu, u muškoj konkurenciji, trijumfovao je Makedonac Dario Ivanovski u vremenu sat, osam minuta i 25 sekundi. Drugoplasirani je bio Stenli Kipruto (1:10,55), dok je treće mjesto osvojio Mlađen Samardžić iz Bosne i Hercegovine (1:11,22). Od crnogorskih polumaratonaca najbrži je bio šestoplasirani Vasilije Šćepanović (1:17,22).

Kod polumaratonki pobijedila je Makedonka Adrijana Pop Arsova (1:21,53), ispred Grese Bakraći sa Kosova (1:24,15) i Alme Hrnjić iz Bosne i Hercegovine (1:27,40). Crnogorska rekorderka Slađana Perunović podgoričku trku završila je na petom mejstu (1:28,46).

U trci na deset kilometara najbrži su bili Marko Đurkin iz Srbije (36,27) i Helga Šarnočaj iz Crne Gore (44,19), a na pet kilometara Davor Vidović iz Bosne i Hercegovine (17,19) i crnogorska atletičarka Vesna Pavićević (21,13).

U trci vatrogasaca na pet kilometara slavio je Stefan Prelević (20:35), ispred Mitra Martinovića (21:27) i Boška Dragovića (23:24). Podsjećamo, nagradni fond maratona i polumaratona bio je 15.000 eura.

Foto: Mediabiro

“Hvala svima koji su svojim učešćem dali važan doprinos da se ova inicijativa razvije i da i narednih godina imamo istinski spektakl u Podgorici”, kazao je gradonačelnik dr Ivan Vuković koji je i sam učestvovao u trci na 5km.

“Osim kao sportski događaj, ova manifestacija na najbolji način promoviše turističke potencijale glavnog grada. Cijeneći njen značaj potrudio sam se da dam lični doprinos, tako da sam iznenadio sebe i uspio da istrčim 5km. Koristim priliku da još jednom zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja i da čestitam takmičarima na postignutim rezultatima”, zaključio je Vuković i ohrabrio one koji to nijesu učinili ovoga puta, da se prijave naredne godine.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja