Sekretarijat za socijalno staranje glavnog grada potpisao je memorandum o saradnji sa NVU „Zinak” za zajedničku realizaciju projekta „Rezilijentna zajednica (osnažena zajednica)!“

Cilj projekta je, kako je saopšteno, da prepozna porodice koje su u porodičnoj kriznoj situaciji i pruži im punu praktičnu pomoć i podršku.

„Sekretarijat za socijalno staranje pomoći će dvadeset samohranih majki. Biće obezbijeđeni humanitarni paketi, psiho-socijalna podrška i rekreativni izlet sa ciljem socijalizacije porodica i dodatnog osnaživanja za život u zajednici”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Foto: Ilustracija, pexels

Glavni cilj pomenutog projekta je podrška razvoju usluga namijenjenih jednoroditeljskim porodicama – konkretno samohranim majkama – i njihovoj djeci.

Sve je usaglašeno sa strateškim ciljem Podgorice da razvija usluge za takozvane porodice i djecu u riziku. Poseban je akcenat dat za preventivno i pravovremeno reagovanje na rizične situacije u porodici, i to kroz obezbjeđivanje adekvatnih vidova podrške.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja