Predstavnici Glavnog grada sastali su se juče sa predstavnicima firmi koje obavljaju linijski prevoz putnika na teritoriji Podgorice, kako bi razgovarali o njihovim problemima koji su, kako navode, nastali usljed višestrukog poskupljenja nafte i naftnih derivata, što je uzrokovalo i značajno povećanje ukupnih troškova njihovog poslovanja.

Predstavnici Glavnog grada izrazili su spremnost da pruže podršku prevoznicima kako bi nastavili da obavljaju gradski linijski prevoz. Međutim, jasno je da jednokratna pomoć neće trajno riješiti problem koji već predugo traje u ovoj privrednoj grani.

,, Shodno tome, na sastanku je dogovoreno da se Glavni grad već sjutra obrati resornom Ministarstvu kapitalnih investicija sa zahtjevom da se nadležni iz ovog Ministastva aktivno uključe u rješavanje ovog problema kroz novčanu pomoć, ukidanje akciza na gorivo za privrednike koji obavljaju gradski linijski prevoz ili kroz neku drugu aktivnost koja će dati željene rezultate, što u krajnjem znači da građanim Podgorice bude omogućeno da nesmetano koriste usluge javnog prevoza”, navodi se u saopštenju.

Foto: podgorica.me/arhiva

Podsjećamo, u narednih par dana Glavni grad će pokrenuti četri nove, tzv. brze linije uspostavljene na užem gradskom području, kroz koje će se građanima na kvalitetan i savremen način pružati usluga transporta.

Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti da radi isključivo za dobrobit građana, te da, između ostalog, sistematski i planski unapređuje stanje javnog prevoza, a poseban akcenat biće stavljen na reorganizaciju postojećih autobuskih linija kako bi se povećao kvalitet usluga i racionalizovalo poslovanje.

Osim toga, Glavni grad planira da sprovede još jednu nabavku novih autobusa za potrebe obavljanja gradskog linijskog prevoz i na taj način pruži najbolju uslugu građanima i posjetiocima glavnog grada.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja