Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj održao je juče centralnu javnu raspavu o Programu uređenja prostora Glavnog grada sa Programom urbane sanacije za 2022. godinu.

Kako je saopšteno, sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, Miljan Barović, kazao je da se po prvi put uz program uređenja prostora radi program urbane sanacije, u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, a odnosi se na sanaciju naselja sa bespravno izgrađenim objektima, za šta je izdvojeno 950.000 eura.

“Za Program uređenja prostora za 2022. godinu, najveći dio sredstava obezbjeđuju se iz budžeta Glavnog grada, od naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. Programom urbane sanacije planira se raspoređivanje sredstava koji su izdvojeni po osnovu legalizacije objekata u glavnom gradu. Planirano je da se za zelene površine izdvoji 1.375 eura, za javnu rasvjetu 700.000 eura, za izgradnju ulica sedam miliona eura, dok je za komunalno opremanje planirano tri miliona eura, za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa 2.700 eura, a za izgradnju objekata deponije planirano je 2.600 eura”, kazao je Barović i dodao da se projekti finansiraju iz naknada za komunalno opremanje, budžeta preduzeća, kreditnih sredstava, kao i partnerstava.

Foto: podgorica.me

Iz Glavnog grada podsjećaju da javna rasprava traje od 25. novembra do 10. decembra, a sve zainteresovane strane mogu da podnose prijedloge, sugestije i primjedbe na predloženi nacrt programa.

“Tokom trajanja javne rasprave, zainteresovani subjekti su u mogućnosti da izvrše uvid u dokument svakog radnog dana u Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj (Ulica Vuka Karadžića br.41), gdje će im biti pružene informacije o rješenjima u dokumentu”, zaključuju iz Glavnog grada.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja