,, Dosadašnja saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) pokazala se pozitivnom i stimulativnom za sveukupan crnogorski razvoj i napredak”, saopštio je ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović.

Kako je kazao, jasan pokazatelj za uspješnu saradnju je upravo činjenica da su, kada se posmatra region Zapadnog Balkana, ukupne investicije EBRD-a po stanovniku najveće upravo u Crnoj Gori.

On je na jučerašnjem sastanku sa šefom kancelarije EBRD-a za Crnu Goru, Remonom Zakariem, ocijenio da je uloga razvojnih partnera i podrška Crnoj Gori na putu približavanja ekonomski najrazvijenijim zemljama Evrope, u fokusu rada nove Vlade.

Kako je saopšteno, Crna Gora, snažno teži postizanju još boljih rezultata u ekonomskoj politici, ima dobru razvojnu perspektivu i fantastične prilike za dalja ulaganja, u čemu će imati podršku EBRD-a kao jednog od ključnih strateških partnera Vlade.

Foto: gov.me

Zakaria je podsjetio na strateške ciljeve koji su predviđeni Strategijom EBRD-a za Crnu Goru.

„To su jačanje konkurentnosti putem unapređivanja kapaciteta privatnog sektora i poboljšanje poslovnog okruženja, produbljivanje tranzicije ka zelenoj ekonomiji u Crnoj Gori kroz čistiju energiju i održivije usluge na lokalnom nivou, kao i davanje podrške daljoj povezanosti i integraciji širenjem prekograničnog transporta, energetskih i digitalnih veza“, dodao je Zakaria.

On je Crnoj Gori uputio sve pohvale zbog sigurnog puta ka članstvu u EU.

Zakaria je dodao da je EBRD tu da pomogne, da investira u region i da ga u što većoj mogućoj mjeri zbliži.

„Uloga EBRD-a, kao jednog od generatora ekonomskog rasta, razvoja i zaposlenosti, naročito u pogledu podrške u ralizaciji infrastrukturnih projekata od regionalnog značaja, razvoju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, tehničkom podrškom u sferi poboljšanja poslovnog okruženja i unapređenju pozitivne klime za jačanje poslovnog ambijenta, odličan su pokazatelj izvanredne saradnje“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja