Centar za kardiologiju Klinike za bolesti srca Kliničkog centra Crne Gore pridružuje se globalnoj kampanji obilježavanja 29. septembra – Svjetskog dana srca.

Tim povodom ljekari i medicinske sestre Centra za kardiologiju, 29. septembra, organizuju zdravstveno-preventivne aktivnosti ispred Poliklinike KCCG u periodu od 10h do 12h, kada će zainteresovanim građanima, pored kontrole krvnog pritiska, dijeliti savjete i promotivni materijal za očuvanje zdravlja i prevenciju kardiovaskularnih bolesti, piše portal gradski.me.

Foto: gradski.me

Svjetski dan srca ustanovljen je 2000. godine, sa ciljem da se istakne značaj prevencije u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti isticanjem značaja zdravih stilova života, kao i da se informišu ljudi širom svijeta da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok smrti u svijetu.

Kampanja će se sprovoditi uz obavezno poštovanje opštih preporučenih preventivnih mjera (maska i odstojanje).

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja